Saba

Inspiratie

Een krachtige en uitgesproken schoonheid, dat is chrysant Saba. Met haar groene hart, paarse kleur en contrasterende witte omlijning is troschrysant Saba een oogstrelende bloem en favoriet onder bloemisten. Een unieke, tweekleurige en veelzijdige troschrysant die opvalt vanwege haar bijzondere patroon en ook nog eens hartstikke sterk is. Saba is prachtig in haar eentje met haar vele bloemen per steel, maar ze is ook geschikt voor vele verschillende soorten bloemwerk. Waar ook voor wordt gekozen, deze paarse chrysant straalt.   

Direct informatie opvragen

Chrysanten verzorgen

Wij streven er naar om altijd de beste kwaliteit bloemen te telen. Hoe beter en sterk de bloem, hoe langer er van de schoonheid genoten kan worden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de bloemen goed verzorgd worden, dan haal je het maximale uit de schoonheid die wij als chrysantenkwekerij bieden.

Wat jij comfortabel vindt, vindt de chrysant ook comfortabel.

  • Om te beginnen met een gouden oude. Het is vast al bekend maar toch: snijd de takken van de chrysanten schuin af.
  • Wij mensen houden het niet de hele dag vol in direct zonlicht, de chrysanten ook niet. Ze houden het langer vol als ze in de schaduw staan.
  • Net als wij staat deze paarse chrysant ook niet graag in de tocht. Houd de bloemen daarom uit de tocht maar op een plek met een constante temperatuur.
  • Chrysanten drinken net als mensen graag water. Ververs het water daarom met enige regelmaat. Zorg daarom altijd dat je begint met een schone vaas. Spoel deze zo nodig voor de zekerheid een keertje uit. Vul deze vaas met schoon, lauw water.
  • Tot slot. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen. Onthoud: takken moeten drinken, bladeren moeten ademen.