Grondbewerking

Voordat we beginnen met de grondbewerking worden eerst de grondmonsters geanalyseerd om te weten welk nutriënten er nog voldoende in de grond aanwezig zijn. Aan de hand hiervan wordt de juiste hoeveelheid kunstmest gestrooid zodat de planten na de grondbewerking de perfecte start kunnen maken. Een goed begin is het halve werk!

Planten

We werken al jaren samen met onze betrouwbare stekleverancier Royal van Zanten. Zij zorgen dat wij op het juiste moment schoon en goed plantmateriaal ontvangen. Nadat we de chrysantenstekjes hebben geplant met onze plantrobot zorgen wij ervoor dat ze alle aandacht krijgen die ze nodig hebben. Om ze te helpen groeien, geven we de planten extra licht en helpen we de planten met biologische bestrijding tegen ziekten en plagen.

Biologische bestrijding

Om te zorgen dat onze planten zonder schade tot bloemen kunnen groeien, zetten wij gedurende de teelt wekelijks biologische bestrijders uit die de schadelijke beestjes opruimen. Hierbij maken wij jaarlijks gebruik van in totaal 1.500.000.000 biologische bestrijders die ons helpen om de mooiste schadevrije chrysanten te leveren aan onze klanten.

Verwijderen hoofdknop

Als de chrysanten in de bloeifase zitten, gaan ze knopjes maken die uitgroeien tot bloemen. Onze scholieren verwijderen de hoofdknop om te zorgen dat alle overige bloemen gelijktijdig in bloei zijn en er een mooie bloeiende troschrysant ontstaat.

Oogsten

Op het perfecte moment zullen onze medewerkers beginnen met het oogsten van de chrysanten. Per vijf takken worden deze op de transportband gelegd, waarbij deze naar de machine worden getransporteerd.

Inhoezen en verpakken

Als de bloemen bij de machine aankomen worden de onderste 15 cm ontbladerd en wordt er een elastiek om de bos bloemen gedaan. Vervolgens worden de chrysanten verpakt in een mooie hoes met onze naam erop. Deze bloemen worden daarna meteen naar de koeling gebracht waar deze op de juiste temperatuur worden teruggekoeld.

Exporteren

Dezelfde dag gaan de bloemen richting de veilinglocaties van Royal Flora Holland in Naaldwijk en Aalsmeer. De dag erna in de ochtend worden de chrysanten gekocht en afgeleverd bij de groothandelaren.

Transport

Nadat de groothandelaren de chrysanten hebben gekocht voor hun klanten gaan deze bloemen richting de eindklanten verspreid over heel Europa en daarbuiten!